Produkter

Nedan följer information om våra olika produkter:

Olika sorters honung (sorthonung)

Bina samlar gärna nektar från samma sorts blommor. Detta medför att vi får olika honungssorter, var och en med sin unika smak, färg och konsistens.

Våra bikupor är uppställda på utvalda platser med god tillgång på blommor av en viss sort. Detta för att erhålla specifika honungssorter som till exempel maskros, lind, klöver och ljung.

Honung av blandad nektar från flera sorters blommor ger oss sorterna Sommarhonung, Skogsblommor, Skog & Äng med flera.

Färsk och flytande honung

Under skördeperioden juni–september har vi flytande, nyslungad honung till försäljning. Övriga tider på året finns flytande honung med extra fruktsocker tillsatt.

Smaksatt honung

Vi smaksätter honung med naturliga smakämnen från fruktskal av citron, lime, apelsin, grape och andra arter. Till smaksättning används också malda frukt- och växtämnen som kanel, ingefära och kakao.

Smaksatt honung passar utmärkt i te och på gröt, fil och flingor samt i bakverk, desserter och marinader med mera. Den är också ett gott och nyttigt pålägg och alternativ till sylt och marmelad.

Kryddhonung

Honung är en utmärkt krydda som ger bättre smak i olika sorters mat, kakor, desserter, sallader med mera.

Vår kryddhonung är en blandning av honung och kryddor som är färdig att använda vid matlagning. Den passar utmärkt till att smaksätta och krydda såser, grytor, marinader, dipsåser, glace med mera.

Senap

Vi tillverkar två olika sorters senap där vi använder honung som sötningsmedel.

Honungssenap är en mellanstark senap som tillverkas av grovmalda, gula senapsfrön.

Skärgårdssenap är en riktigt stark senap tillverkad av gula och bruna senapskorn och honung samt förstärkt med chilipeppar och cayenne. En senap med karaktär och styrka som passar till både varmkorv och julskinka

 

Produktbilder